מאת: בן אלכהא, MD, Ph.D
כולם יודעים פחות או יותר שהמעי הגס שלנו מלא באוכלוסיות אדירות של חיידקים. לצורך העניין, שליש מהקקי שלנו הוא מסה של חיידקים (!!). השאלה היא באילו חיידקים מדובר ובמה בדיוק הם עוסקים כאשר הם במעי שלנו. נראה שבסך הכל הם עושים חיים וחוגגים – עד הרגע שהם צונחים לתוך האסלה.
אבל בכך לא מסתכם העניין:
בעשור האחרון התעורר עניין מחקרי ורפואי משמעותי בחיידקי המעי. מתברר שחיידקים אלו לא רק רובצים במעי להנאתם, אלא הם די חרוצים ופעלתנים ועסוקים בייצור כל מיני חומרים חשובים מהקקי שלנו, תוך כדי שהם מפרקים שיירי מזון שונים שהם מלקטים שם.
מהם החומרים שחיידקי המעי מייצרים ואיך החומרים הללו משפיעים עלינו?
בראש ובראשונה, החומרים הללו נספגים מהמעי למחזור הדם שלנו ודרכו הם מגיעים לכל איברי הגוף שלנו. כך אנחנו בעצם מקבלים בחזרה את המתנות, או את הקללות, של חיידקי המעי שלנו.
כיצד משפיע תהליך זה עלינו, על גופינו ועל בריאותנו הנפשית והפיזית?
מוסדות המחקר הרפואי הגדירו בשנים האחרונות את אוכלוסיות החיידקים הללו כאיבר נוסף של הגוף שלנו – ממש כמו רגליים וידיים, ריאות, אוזניים, לבלב, וטחול. כלומר, חיידקי המעי הם חלק בלתי נפרד מהגוף שלנו. לא רק זאת, למעשה אנחנו אלה שקובעים אילו חיידקים או מיקרו אורגניזמים ישכנו במעי שלנו, כתלות במזון שאנחנו צורכים.
לדוגמא: ריבוי פחמימות יעלה את כמות הפטריות במעי (קנדידה לרוב, סוג של שמרים אבל לא משהו שכדאי להתפיח איתו בצק). במקרה כזה, למשל, מתרחשת מלחמה טריטוריאלית בין חיידקי המעי והפטריה (קנדידה לצורך העניין) ואנו נסבול מהנזקים. התוצרים בין השאר הם: סימפטומים של עייפות, טשטוש מחשבה, בעיות עיכול, דיכאון, כאבי מפרקים, כמיהה למזון מתוק (craving), השמנה ועוד…
הסימפטומים האלה, הם תוצאה של חומרים עויינים לגוף המיוצרים על ידי הקנדידה, המחבבת מאוד מזון מתוק (אגב, ניתן בקלות לבצע בדיקה לקנדידה במעי ולטפל בעניין).
נכתב ע"י:
ד"ר בן אלכהא, רופא במקצועו MD ובעל דוקטורט בנוירו-פיזיולוגיה Ph.D, אב לטמינה, ורונית, בעלת Ph.D בפסיכולוגית התפתחותית ואמא ל-3 בנות. מתוך חברות ופעילויות משותפות של חתירה בים, רכיבה ביבשה וטיולים בארץ ובעולם, ומתוך חיבה גדולה לאוכל טוב, צמח המיזם שלנו: NORD, שדרכו אנחנו רוצים להציע לך את ההזדמנות לטעום את אורח החיים במדינות הצפוניות.
את הידע והאהבה שלנו למזונות בריאות אנחנו שואבים ממחקר אינסופי של המרכיבים המשפיעים על איכות חיינו, הרבה בהקשר של בריאות הגוף אך לא פחות מכך- שימור ושיפור של בריאות הנפש. אלו מזונות גורמים לנו להרגיש טוב יותר, לחשוב טוב יותר ולהזדקן טוב יותר? כרופא, ד"ר בן מכיר לעומק את ההשפעות החיוביות של אנטיאוקסידנטים, של חומצות אמינו ושל אומגה 3 על גוף האדם ומקפיד להתעדכן במידע מחקרי מעודכן הרואה אור בנושאים הללו. בהתאם לכך, אנו בונים ומרכיבים את תמהיל המוצרים באתר שלנו. ליד כל מוצר באתר תוכלו למצוא פירוט מלא של המרכיבים והערכים התזונתיים שהוא מכיל.